Thuiskantoor

Maak van je thuiskantoor een gezellige ruimte

Nu steeds meer mensen vanuit huis werken, hebben ze ook behoefte aan een eigen werkruimte. Niet iedereen heeft echter de luxe om een aparte kamer als thuiskantoor in te richten. Toch kun je ook in een kleine ruimte of hoekje een fijne werkplek creëren. In deze blog leer je hoe je van jouw thuiskantoor een gezellige ruimte kunt maken.

 

1. Ergonomisch en comfortabel werken

Een gezellig thuiskantoor begint met een comfortabele bureaustoel en een bureau op de juiste hoogte. Zorg dat je stoel geen rugklachten veroorzaakt en het bureaublad op de juiste hoogte is ingesteld. Werk je veel met de computer? Plaats dan een monitor op ooghoogte en zorg voor een prettig toetsenbord en muis.

 

2. Maak het persoonlijk

Een kale werkruimte is niet inspirerend. Hang daarom foto’s, posters of schilderijen aan de muur. Ook planten doen het goed op een werkplek, ze zorgen voor een gezonde lucht en meer gezelligheid. Een persoonlijk tintje geeft een warme sfeer aan je thuiskantoor.

 

3. Verlichting

Goede verlichting is belangrijk voor een gezonde werkhouding en een fijne sfeer. Werk je veel achter de computer? Kies dan voor verlichting die de juiste hoeveelheid licht biedt en tegelijkertijd verblinding voorkomt. Ook dimbare verlichting is ideaal om de sfeer in je thuiskantoor aan te passen.

 

4. Opruimen

Een opgeruimde werkplek zorgt voor een opgeruimd hoofd. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte in je thuiskantoor. Heb je niet veel ruimte? Maak dan gebruik van handige opbergdozen. Opruimen hoeft niet saai te zijn, kies voor leuke accessoires zoals een kleurrijke opbergbak.

 

5. Baken je werkruimte af

Het is belangrijk om je werkruimte af te bakenen van de rest van de kamer. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een kamerscherm of planten te plaatsen. Zo creëer je een eigen werkruimte en heb je minder last van afleiding.

Bovenstaande tips helpen je om van jouw thuiskantoor een gezellige, fijne en comfortabele werkplek te maken. Een gezellige werkruimte zorgt voor meer inspiratie, een betere concentratie en meer werkplezier. Dit hoeft niet veel tijd of geld te kosten en is voor iedereen haalbaar. Investeer in je eigen gezellige thuiskantoor en werk nog prettiger vanuit huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *