keuken

Unieke keukens

Een keuken is hét centrale punt in huis. Hier wordt niet alleen gekookt, maar ook geborreld, gegeten en geleefd. Wil je dat jouw keuken een echte blikvanger wordt? Kies dan voor een unieke keuken! In dit artikel vertellen wij meer over hoe je een keuken kunt maken die echt anders is dan anders.

 

1. Kies voor een industriële uitstraling.

Industrieel betekent stoer en robuust, kenmerken die zich goed lenen voor een unieke keuken. Kies bijvoorbeeld voor metalen kastjes, bakstenen muur, stalen lampen en bijzondere keukenapparatuur. De materialen geven de keuken een eigen, rauwe uitstraling en zorgen voor iets dat echt opvalt.

 

2. Ga voor groots en bold.

Een andere manier om een unieke keuken te creëren is door bijvoorbeeld voor een opvallende kleur te gaan. Dit kan zowel voor de kastjes als voor de accenten en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een knalrode koelkast, blauwe keukenkastjes of een keuken met een mix van kleuren. Door opvallende kleuren te combineren met bijvoorbeeld een unieke materialenmix, krijgt je keuken een geheel eigen karakter.

 

3. Borduur voort op een bepaald thema.

Bij het creëren van een unieke keuken kun je gebruikmaken van een leidend thema. Dit kan bijvoorbeeld een land zijn, bijvoorbeeld Toscane of Spanje, dat als inspiratie voor kleur, decoratie en kookaccessoires kan dienen. Een goed thema geeft de keuken een stijlvolle uitstraling. Voor de echte durfals is een futuristische of vintagekeuken misschien wel een geweldige optie.

 

4. Speel met de ruimte.

Een unieke keuken is vaak een statement voor de hele ruimte. Dus hoe unieker de keuken, hoe meer aandacht deze zal trekken. Het is dan ook slim om te spelen met de ruimte. Een open keuken creëert bijvoorbeeld meer ruimte en kan het statement van de keuken nog meer versterken. Voeg aan de andere kant juist elementen toe die de ruimte gezellig maken. Denk bijvoorbeeld aan warme sfeerverlichting, houten accessoires en eye-catchers die de aandacht op het geheel vestigen.

 

5. Laat je keukenpakhuis op maat maken.

Ten slotte kun je natuurlijk ook altijd kiezen voor een keuken op maat. Met een keuken op maat heb je alle vrijheid om de keuken zo uniek te maken als je zelf wilt. Laat kastjes, bladen en accessoires helemaal naar jouw wensen ontwikkelen. Dit is misschien wel een grotere investering dan het kiezen van kant-en-klaar uitvoeringen, maar je bent wel verzekerd van een unieke keuken die tot in detail gedesignd is.

 

Door te kiezen voor unieke elementen in de keuken, kun je van je keuken een echte blikvanger maken. Het is daarbij van belang je eigen smaak te volgen én te durven experimenteren. Een keuken moet immers aanvoelen als jouw eigen plek en de ruimte waar je het meest thuis bent. Met een unieke keuken maak je niet alleen een statement, maar creëer je ook het ultieme thuisgevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *