Legen kamer

Zo laat je jouw woonkamer groter lijken

Heb jij het gevoel dat jouw woonkamer te klein is? Dan ben je zeker niet de enige! Gelukkig zijn er enkele trucjes die je kan toepassen om jouw woonkamer groter te laten lijken. Je zal versteld staan van de impact die enkele simpele veranderingen kunnen hebben op de perceptie van de ruimte. In deze blogpost geef ik enkele tips die je meteen kan toepassen om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte in jouw woonkamer.

 

1. Maak optimaal gebruik van licht

Een lichte en heldere woonkamer zal automatisch groter lijken dan een donkere. Zorg daarom dat je voldoende licht in jouw woonkamer hebt. Een goede manier om dit te bereiken is door te kiezen voor lichte kleuren op de muren en meubels. Ook het gebruik van spiegels kan helpen om het licht te reflecteren en de ruimte optisch te vergroten.

 

2. Minimaliseer jouw meubels

In een kleine ruimte is het belangrijk om te kiezen voor meubels die niet al te veel plaats innemen. Vermijd grote en logge meubels en kies liever voor compacte exemplaren die toch voldoende comfort bieden. Ga bijvoorbeeld voor een sofa met slanke armleuningen en poten.

 

3. Maak gebruik van multifunctionele meubels

Een andere handige truc om jouw woonkamer groter te laten lijken, is het gebruik van multifunctionele meubels. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een salontafel met opbergruimte of een zitbank met extra opbergruimte onder de zitting. Op die manier kan je spullen wegwerken zonder de ruimte vol te zetten met nog meer kasten of rekken.

 

4. Schuif de meubels van de muur

Vaak zetten we onze meubels tegen de muur om meer bewegingsruimte te creëren. Maar eigenlijk kan dit een ruimte net krapper doen lijken. Door de meubels enkele centimeters of zelfs meters van de muren te schuiven, kan je de ruimte optisch vergroten. Daarnaast creëer je hierdoor ook meer diepte en gezelligheid in de woonkamer.

 

5. Kies voor transparante meubels

Ten slotte kan je de woonkamer ook groter laten lijken door te kiezen voor meubels die transparant zijn. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een glazen salontafel of een bijzettafeltje van plexiglas. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel en je kan er makkelijk onderdoor kijken, waardoor de kamer groter lijkt.

 

Met deze simpele trucjes kan je jouw woonkamer in een handomdraai groter laten lijken. Door te kiezen voor lichte kleuren, compacte en multifunctionele meubels en slimme opbergoplossingen kan je optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte. Probeer ook zeker eens om de meubels van de muur te schuiven en te kiezen voor transparante meubels. Zo creëer je niet alleen meer gezelligheid, maar kan je ook genieten van een ruimtelijkere woonkamer. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *