bij die een bloem polinate

Bijen in de tuin welke platen zijn bijvriendelijk

Bijen spelen een belangrijke rol in ons ecosysteem. Ze bestuiven 80% van onze bloeiende planten en bomen. Door de verminderde bijenpopulatie hebben we de afgelopen jaren een schrikbarend effect op de natuur gezien. Maar we kunnen allemaal ons steentje bijdragen aan hun behoud door bij vriendelijke planten in onze tuinen te zetten. In dit artikel bespreken we welke planten je kunt planten om bijen aan te trekken en hun overlevingskansen te vergroten.

 

1. Lavendel

Lavendel is een van de beste planten voor bijen. Het geeft een overvloed aan nectar en pollen gedurende het hele seizoen. Het is ook een prachtige plant met mooie paarse bloemen en een heerlijke geur. Lavendel doet het goed in de volle zon en droge grond, dus het past in vrijwel elke tuin.

 

2. Sedum

Sedum is een vetplant die niet alleen bijen aantrekt, maar ook hommels en vlinders. Het is een prachtige plant met kleine, kleurrijke bloemen en diverse kleuren. Sedum is winterhard, dus het bloeit lang en geeft daarmee een behoorlijke hoeveelheid nectar. Het groeit het beste in de volle zon en in goed gedraineerde grond.

 

3. Krokus

Krokussen behoren tot de eerste planten die bloeien na de winter en zijn een essentiële bron van nectar voor bijen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, waardoor ze een prachtige aanvulling zijn op elke tuin. Krokussen groeien het beste in de volle zon en in goed gedraineerde grond.

 

4. Bijenplant

De naam zegt het al – deze plant is speciaal gekweekt om bijen aan te trekken. Het heeft een langdurige bloei en een overvloedige hoeveelheid nectar. Deze plant is eenvoudig te verzorgen en groeit goed in de zon of halfschaduw.

 

5. Wilde bloemenmix

Een wilde bloemenmix is een goede keuze voor tuinen van elke grootte. Ze trekken niet alleen bijen aan, maar ook vlinders. Een wilde bloemenmix kan bestaan uit verschillende soorten bloemen, gras en kruiden. Het is een onderhoudsarm alternatief voor de traditionele tuin en het geeft je tuin een natuurlijke look en feel.

 

Het is van cruciaal belang dat we ons best doen om de bijenpopulatie te behouden en te laten groeien. Een manier om dit te doen is door bijvriendelijke planten te planten in onze tuinen. Lavendel, sedum, krokussen, bijenplanten en wilde bloemenmixen zijn allemaal geweldige opties om bijen aan te trekken en te helpen bij hun overlevingskansen. Door deze planten in je tuin te planten, kun je bijdragen aan de groei van de bijenpopulatie en het behoud van ons kostbare ecosysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *