doucheputje

Zo voorkom je haren in je doucheputje

Heb jij het ook wel eens meegemaakt dat je onder de douche staat en het water niet meer wegloopt? De kans is groot dat er een flinke pluk haar in je doucheputje is blijven hangen. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend want het schoonmaken van de afvoer is een vieze klus die we liever vermijden. In deze blog geef ik je een aantal tips waardoor je haren in je doucheputje kunt voorkomen.

 

1. Gebruik een afvoerzeefje

Het klinkt zo simpel, maar vaak vergeten we het: een afvoerzeefje plaatsen. Dit kleine item kan veel ellende voorkomen. Het zeefje houdt namelijk alle haren tegen voordat ze in je afvoer verdwijnen. Het enige wat je nog hoeft te doen, is het zeefje na gebruik legen boven de prullenbak. Mocht je het zeefje vergeten zijn, dan kun je ook een panty of gaasje gebruiken als alternatief.

 

2. Kam je haar voordat je gaat douchen

Door je haar alvast voor het douchen te kammen, zijn er al veel losse haren uit je haarborstel verwijderd. Zo hebben deze geen kans meer om in je doucheputje te belanden. Door dit als routine in te bouwen, zul je merken dat je minder losse haren in je afvoer aantreft.

 

3. Spoel je afvoer regelmatig door

Het doorspoelen van je afvoer met heet water kan ook behulpzaam zijn om haren te voorkomen. Door de hitte smelten de haartjes een beetje, waardoor ze minder snel vast blijven zitten in je afvoer. Daarnaast is het ook gewoon goed om je afvoer op deze manier schoon te spoelen.

 

4. Gebruik baking soda & azijn

Mocht het bovenstaande nou niet werken, dan is baking soda in combinatie met azijn een goed alternatief. Dit trucje is niet alleen goed voor verstopte afvoeren, maar ook voor vieze geuren. Je kunt hiermee op een natuurlijke manier je afvoer reinigen. Giet eerst wat baking soda in de afvoer en giet daarna een scheutje azijn er overheen. Laat dit even intrekken en spoel daarna goed door met kokend water.

 

5. Schakel een loodgieter in

Als laatste redmiddel kun je natuurlijk altijd nog een loodgieter inschakelen. Deze kan de afvoer professioneel reinigen en je eventueel advies geven over hoe je de situatie in de toekomst kunt voorkomen.

 

Haren in je doucheputje is een vervelend probleem dat we liever vermijden. Toch kan het ons allemaal wel eens overkomen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om het probleem te voorkomen. Door een afvoerzeefje te gebruiken, je haar te kammen voordat je gaat douchen, je afvoer regelmatig door te spoelen, baking soda en azijn te gebruiken of als laatste redmiddel een loodgieter in te schakelen, zorg je ervoor dat de afvoer in topconditie blijft. Hopelijk heb je wat aan deze tips en kun je voortaan zorgeloos douchen zonder je zorgen te maken over verstoppingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *