pannenkoek plant

De beste huisplanten om je huis op te fleuren

Er zijn veel redenen waarom mensen graag planten in huis houden. Ze zorgen voor een gezonde lucht, ze verbeteren de sfeer in je huis en ze geven je ruimte een mooie uitstraling. Of je nu een ervaren tuinier bent of een beginner, er zijn veel verschillende soorten planten om uit te kiezen. In deze blogpost ga ik je meer vertellen over de beste huisplanten om in huis te hebben.

 

1. Monsteraplant

De monsteraplant (Monstera Deliciosa) is een van de meest populaire en trendy kamerplanten op dit moment. Dat is niet zonder reden. Monsteraplanten hebben grote bladeren die een tropische sfeer in je huis creƫren. Bovendien zijn they zeer gemakkelijk te verzorgen. Ze houden van een plekje in de halfschaduw en hebben regelmatig water nodig.

 

2. Luchtplantjes

Luchtplantjes zijn kleine planten die geen aarde nodig hebben om te overleven. Ze halen hun voeding uit de lucht en hebben alleen wat water nodig. Luchtplantjes zijn daardoor heel gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn er in verschillende vormen en maten en worden vaak in hippe terrariums geplaatst.

 

3. Pannenkoekenplant

De Pilea Peperomioides, ook bekend als de pannenkoekenplant, is een mooie plant met platte, ronde bladeren. Het is een gemakkelijke plant om te verzorgen die weinig licht nodig heeft. De plant produceert regelmatig baby-pannenkoeken die je kunt stekken en op andere plaatsen in huis kunt plaatsen.

 

4. Sansevieria (vrouwentong)

De Sansevieria, ook wel bekend als de “vrouwentong”, heeft rechtopstaande bladeren die eruitzien als zwaarden. Het is een uitstekende plant voor beginners omdat het moeilijk is om deze plant dood te krijgen. De Sansevieria houdt van droge grond en kan een paar weken zonder water overleven.

 

5. Calathea

De Calathea is een prachtige plant met groene bladeren die een unieke patronen hebben. De plant heeft wel wat aandacht nodig om te groeien en te bloeien. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt en dat je regelmatig de bladeren besproeit om ze vochtig te houden.

 

 

Het houden van planten in huis kan je ruimte zowel mooier als gezonder laten aanvoelen. De vijf bovenstaande planten zijn echte aanraders en gemakkelijk te verzorgen. Afhankelijk van je voorkeur en ervaring, kun je kiezen welke plant het beste bij jouw stijl en behoeften past. Of je nu je eerste plant koopt of een aanvulling toevoegt aan je collectie, het kalmerende effect van groen in huis is zeker de moeite waard om te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *