Hoe kan je zelf je games streamen ?

Games streamen, hoe begin je eraan ?

Sinds dag één heeft technologie steeds meer nieuwe banen en eindeloze entertainmentopties geopend. Gaming is er daar zeker 1 van geworden; van PC tot Xbox tot playstation en ga zo maar door. Maar als je tien jaar geleden van ons te horen kreeg dat mensen miljonairs zouden worden door simpelweg een spel dat ze graag spelenlive te streamen, zou je ons zeker niet geloofd hebben.

Streamen van games is een wereldwijde sensatie geworden, waarbij top spelers een fortuin verdienen. Hoewel het niet voor iedereen weggelegd is, is er nog steeds een enorm potentieel, Twitch heeft bvb meer dan 15 miljoen dagelijkse gebruikers.

Hoewel je best hard moet werken voordat het geld begint binnen te rollen, zal onze gids je alvast op weg zetten om aan de slag te gaan. Welke toestellen heb je nodig om te spelen en te streamen? Hoe krijg je volgers ?

gaming-keyboard

 

Gaming & streaming apparatuur

Het Streamen van games begint bij de juiste apparatuur,  gebruik volgende items als een checklist voor welke gaming en streaming apparatuur je kan kopen. Voor je het weet, heb je een professionele setup en ben je klaar om games te spelen die de hele wereld kan volgen .

1. Een krachtige computer

Het merendeel van de streaming wordt vanaf een computer gedaan, en als je een hoogwaardige stream wil aanbieden , dan heb je een solide computer nodig om dit te ondersteunen. Het spelen van een grafisch-zwaar spel en het streamen ervan naar een groot publiek kan behoorlijk belastend zijn voor gewone computers.Volgens de populaire streaming site Twitch, is het aan te raden om te kiezen voor een Intel processor dat ten minste een Intel Core i5-4670 is. Daarnaast moet  de computer beschikken over  minimaal 8GB RAM, en als je op Windows zit, moet je er zeker van zijn dat je Windows 7 of hoger gebruikt.

gamer

2. Bekabelde internetverbinding

Als je internet een wispelturig karakter heeft, dan zul je het moeilijk krijgen om spelletjes te streamen; of gewoon om zelfs maar  continue online te zijn. Pogingen om een spel met een slechte internetverbinding te streamen kunnen zeer frustrerend worden voor zowel de streamer als het publiek, en zal waarschijnlijk resulteren in weinig kijkers en een slechte reputatie. Om internetproblemen te voorkomen, heeft een bekabelde internetverbinding de voorkeur. Draadloos internet verhoogt de kans op lag en bufferen van je stream, terwijl een bekabelde verbinding de stabiliteit verbetert en het risico op uitval verkleint. Hoewel het misschien voelt alsof je een stap terug zet in de tijd, is bekabeld internet echt wel een must.  U kunt ook overwegen om een betrouwbare gaming router te kopen .

3. Uploadsnelheid

Uw uploadsnelheid hangt af van uw internetverbinding, maar het is nog steeds belangrijk om te controleren voordat u begint met streamen. Als je een slechte uploadsnelheid hebt, dan worden je kijkers geconfronteerd met een vervormd beeld of slecht beeld. In een wereld vol hightech  is alles wat niet HD is gewoonweg niet voldoende! Uw bandbreedte is belangrijk en er zijn tal van manieren om de kracht ervan te testen voordat u live gaat. Gebruik voor streamingtoepassingen bvb  TwitchTest om er zeker van te zijn dat u alles op orde heeft.

4. Microfoon & camera

Sommige Streamers hebben enorm veel succes , niet alleen vanwege hun geweldige gamecapaciteiten, maar ook door hun persoonlijkheid. Uw publiek zal het moeilijk hebben om zich met uw stream te engageren als u uw gezicht niet laat zien of niet praat, dus een fatsoenlijke microfoon of gaming headset en webcamera zullen nodig zijn. De vooruitgang op het gebied van1080p  webcams is de afgelopen jaren enorm hard toegenomen, waardoor die zeer toegankelijk geworden zijn. Hetzelfde geldt voor goede microfoons; een essentieel onderdeel van de ervaring van uw kijkers op uw stream. Hoe hoger de kwaliteit, hoe beter.

5. Stream met meerdere monitoren

Hoewel je technisch gezien spellen kunt streamen vanaf een laptop scherm , is bewezen dat meerdere gaming monitoren de ervaring verbeteren en het proces veel gemakkelijker maken. Als u tegelijk de comments wilt lezen en met de kijkers wil communiceren, dan kunt u dit doen door één monitor als ‘chatscherm’ te gebruiken. Er is niets ergers dan het negeren van uw publiek of het moeten wisselen tussen de schermen tijdens je stream.

 

gamer die streamt

6. Gebruik de juiste streaming software

Als je eenmaal je ideale set-up op  hebt, zul je er naar verlangen om meteen aan de slag te gaan. Het kiezen van uw streaming software zal dan ook uw laatste stap zijn voordat u live gaat. Twee van de meest populaire streaming softwares die beschikbaar is, zijn XSplit en Open Broadcasting Software (OBS). Het belangrijkste verschil tussen deze twee is dat OBS volledig gratis is en dat XSplit voor al zijn functies betaald moet worden. Als je een streaming beginner bent, dan is het verstandig om voor de gratis OBS te gaan, maar als je een meer intuïtieve en ‘pro’ ervaring wilt, overweeg dan te investeren in XSplit.

7. Een streaming account aanmaken

Als je je streaming software eenmaal op orde hebt, dan moet je deze synchroniseren met je streaming account. Twitch is de meest favoriete in de streaming wereld dankzij de grote gebruikersbasis en functionaliteit. Het is onwaarschijnlijk dat u elders dagelijks 15 miljoen gebruikers zult vinden.

Zodra u zich heeft aangemeld bij Twitch, krijgt u een ‘stream key’ die u vervolgens moet koppelen met uw streaming software. Na het spelen met de instellingen bent u eindelijk klaar om te streamen.

8. Een publiek opbouwen

Games streamen is een leuke ervaring en een perfecte hobby voor mensen die hun vaardigheden willen laten zien. Dit is natuurlijk nog veel leuker als je ook een groot aantal volgershebt.  Hoewel een groot publiek niet van de ene op de andere dag verschijnt, zijn er enkele stappen die je kunt nemen om dat te bereiken.

Wat u onder de beroemde streamers zal opvallen is hun persoonlijkheid Elke streamer zal zijn eigen  kwaliteiten, eigenaardigheden en eigenschappen hebben, die hem een ‘x-factor’ zullen geven.  Uiteindelijk zijn streamers entertainers; ze kregen hun bekendheid niet door het onhandig mompelen in een microfoon en het verbergen van hun gezicht. Ben je een geboren entertainer dan is streamen zeker iets voor jou

En vooral….geniet van de ervaring

Streaming van  games is eigenlijk voortgekomen uit  plezier hebben met gelijkgestemde mensen. Of u nu wilt streamen voor een inkomen te verwerven of gewoon voor uw plezier, maak optimaal gebruik van deze ervaring ,kom in contact met gamers over de hele wereld en creëer herinneringen die nog een lange tijd gaan meegaan.