Hoe we tot onze keuze van rookmelders zijn gekomen
Beoordelingen – Gebruikerservaring is van cruciaal belang voor elk product, omdat het potentiële kopers helpt een idee te krijgen van het kwaliteitsniveau. Het stelt gebruikers ook in staat de functionaliteit van producten te evalueren met betrekking tot de beloften die door de fabrikant zijn gedaan.
Prijs – De kosten van een rookmelder zijn afhankelijk van de fabrikant. Voor onze lijst met aanbevelingen zochten we naar producten die niet al te duur zijn en toch uitmuntende service bieden, zelfs bij regelmatig gebruik. Onze favoriete producten zijn ongelooflijk betaalbaar, met prijzen die aantrekkelijk zijn voor iedereen.
Functies die we zoeken in rookmelders
Er zijn veel factoren waarop potentiële klanten moeten letten voordat ze een rookmelder voor hun huis- of kantoorruimte selecteren. Deze factoren zijn essentieel voor elke aankoop, omdat niet alle modellen hetzelfde zijn gebouwd. Als je deze overwegingen binnen handbereik hebt, wordt het selectieproces toegankelijker en korter..
Krachtbron – Er zijn twee systemen die vaak worden gebruikt om rookmelders te laten werken. Dit zijn de bedrade en op batterijen werkende systemen. Deze werken samen met het elektrische systeem van jouw huis om de detectorfunctie zelfs bij stroomuitval in te schakelen. De beste optie voor jouw huis is een vast bedraad alarm. Deze systemen worden meestal geïnstalleerd met hulp van professionals, maar ze zijn de beste in het leveren van veiligheid in je huis.
Link – Sommige rookmelders kunnen aan elkaar worden gekoppeld of met koolmonoxide detectoren op een manier dat ze allemaal afgaan in het geval van een noodgeval. Deze functie is essentieel voor het bouwen met meerdere niveaus, waarbij alarmen op elk niveau moeten worden gehoord. Afhankelijk van je type gebouw, moet je nadenken over hoe het mogelijk is om andere detectoren aan jouw geselecteerde model te koppelen.
Stil / Testknop – De mogelijkheid om jouw alarm via een knop tot zwijgen te brengen is eenvoudiger dan het uitschakelen van de hele eenheid. Pas op voor modellen met stilte-knoppen omdat ze zijn ontworpen om stil te blijven nadat ze zijn geactiveerd tot er dan weer een aanhoudende trigger wordt gedetecteerd. Er zijn enkele modellen met één knop voor stilte, en er zijn er met twee knoppen. Voor de laatste is één knop bedoeld voor valse alarmen, terwijl de tweede knop gebruikers helpt te weten dat de batterij bijna leeg is. Dit kan variëren, maar meestal kan de knop voor een bijna lege batterij langer worden gedempt dan het normale alarm.
Lichten – In het geval van een brand, kunnen knipperende lichten worden gezien vanuit uw rookmelder. Deze functie is zeer kritisch voor de werking van jouw sensor, omdat deze gebruikers op de hoogte stelt van dreigend gevaar, met name voor slechthorende gebruikers. Er moet rekening mee worden gehouden tijdens het selectieproces om de aanmelding voor alle gebruikers van het product gemakkelijker te maken.
CO-detectie – Sommige fabrikanten van rookmelders hebben modellen gemaakt die multifunctioneel zijn. Deze modellen fungeren als rookmelders en koolmonoxide detectoren. Ze geven vaak de co-niveaus weer die in uw huis nuttig zijn gebleken voor gebruikers, omdat onze zintuigen geen toename van koolmonoxide kunnen detecteren. Voor de meeste van deze modellen geven ze het piek-co-niveau weer sinds hun laatste reset om gebruikers op de hoogte te stellen van veranderingen die zich hebben voorgedaan terwijl ze weg waren.
Soorten rookmelders
Met de nieuwe technologieën, worden rookmeldingen intelligenter dan ooit. Van dubbele sensoren tot wifi-rookmelders, de innovaties zijn eindeloos. Hier zijn drie van de meest voorkomende in de markt.
Ionisatie rookmelder – Het ionisatierookalarm wordt geactiveerd door stoom uit je douche of rook van verbrand voedsel. Het is goed in het detecteren van kleine deeltjes die kenmerkend zijn voor snel brandend vuur. Ze staan echter bekend om hun vele valse alarmen en worden daarom niet geadviseerd voor gebruik in ruimtes zoals keukens en badkamers. Ionisatie-alarmsystemen zijn gebouwd met radioactief materiaal dat de lucht ioniseert om een stroom te creëren tussen twee elektrisch geladen platen.
Optische rookmelder – Een ander type rookalarm is het foto-elektrische rookmeldsysteem. Dit type rookmelder is geschikt voor het detecteren van smeulende branden, omdat ze zijn ontworpen om rook te detecteren. Het alarm wordt geactiveerd via de reflectie van gebogen licht op de lichtsensor van het systeem, een actie die plaatsvindt telkens wanneer rook het product binnenkomt. Van deze eenheden is bekend dat ze alarmsignalen afgeven als er zich stof in bevindt.
Rookmelders met dubbele sensor – Rookmelders met dubbele sensor maken voor de werking gebruik van de foto-elektrische en ionisatiesensoren. Sommige modellen vereisen dat een enkele sensor wordt geactiveerd voordat het alarm klinkt en dit resulteert vaak in meer valse alarmen. Er is een tweede groep die de trigger van beide sensoren nodig heeft om het signaal te laten afgaan, en dit is nadelig omdat het alarm vaak wordt vertraagd.